MENU TER SPINDE

Ontdek onze uitgebreide menukaart
prijzen in euro.

TAPAS

Dry-aged plank (100 gr)
Selectie van de chef uit onze eigen vleesrijpingskast

Gerijpte Cecina Rubia Gallega (80 gr)
Gerijpte vleesdelicatesse van Rubia Gallega ossen uit het noorden van Spanje. Het vlees heeft een donkerrode kleur en is prachtig gemarmerd. Mooie diepe smaak met een subtiel rookaroma.

Paleta 100% Iberico Bellota gerijpt (80 gr)
Het summum van alle hammen van 100% raszuivere varkens. Laat u verrassen door zijn donkere diepe kleur en prachtig vetweefsel.

Gegrild en gelakt spek van het Mangalicavarken (Hof Ter Meulen)

Gegrilde witte pens met een huisgemaakte chutney

Tapasplank Ter Spinde
5 soorten unieke charcuterie geselecteerd door de chef

Gegratineerde tortillachips in de Jospergrill

Portie mix “Ter Spinde”, frituurmix (15stuks)

Portie kaas

Portie kaas-salami

Bruschetta met huisgerookte zalm 8 st

Suggestie: 
Plankje huisgerookte zalm puur (100 gr) met ui-snippers

27.00

22.00

22.00

12.00

12.00

26.00

13.00

12.00

7.00

8.00

14.00

7.50

Dry-aged plank (100 gr) 27.00
Selectie van de chef uit onze eigen vleesrijpingskast

Gerijpte Cecina Rubia Gallega (80 gr) 22.00
Gerijpte vleesdelicatesse van Rubia Gallega ossen uit het noorden van Spanje. Het vlees heeft een donkerrode kleur en is prachtig gemarmerd. Mooie diepe smaak met een subtiel rookaroma.

Paleta 100% Iberico Bellota gerijpt (80 gr) 22.00
Het summum van alle hammen van 100% raszuivere varkens. Laat u verrassen door zijn donkere diepe kleur en prachtig vetweefsel.

Gegrild en gelakt spek van het Mangalicavarken (Hof Ter Meulen) 12.00

Gegrilde witte pens met een huisgemaakte chutney 12.00

Tapasplank Ter Spinde 26.00
5 soorten unieke charcuterie geselecteerd door de chef

Gegratineerde tortillachips in de Jospergrill 13.00

Portie mix “Ter Spinde”, frituurmix (15stuks) 12.00

Portie kaas 7.00

Portie kaas-salami 8.00

Bruschetta met huisgerookte zalm 8 st 14.00

Suggestie: 
Plankje huisgerookte zalm puur (100 gr) met ui-snippers 7.50

VOORGERECHTEN

Huisgerookte zalm met houtschilfers van Jack Daniels

Dry-aged Holstein New Style carpaccio

Ambachtelijke garnaalkroketten, peterselie en citroen

Ambachtelijke kaaskroketten, peterselie  

Gemarineerde scampi’s mediterraans
Prachtige smaakoverdracht met ingrediënten van curry en gember waardoor een heerlijke, warme Aziatische twist

18.00

20.00

18.00

15.00

17.00

Huisgerookte zalm met houtschilfers van Jack Daniels 18.00

Dry-aged Holstein New Style carpaccio 20.00

Ambachtelijke garnaalkroketten, peterselie en citroen 18.00

Ambachtelijke kaaskroketten, peterselie  15.00

Gemarineerde scampi’s mediterraans 17.00
Prachtige smaakoverdracht met ingrediënten van curry en gember waardoor een heerlijke, warme Aziatische twist

VISGERECHTEN

Op vel gegrilde zalm met saus naar keuze

Gegrilde scampibrochette met saus naar keuze

Gegrilde visbrochette

Gamba’s a la plancha

Gebakken rivierpaling met huisgemaakte tartaar

Paling in de room

Paling Ter Spinde

Scampi in de look

Scampi Ter Spinde

Gemarineerde scampi’s mediterraans
Prachtige smaakoverdracht met ingrediënten van curry en gember waardoor een heerlijke, warme Aziatische twist

25.00

24.00

25.00

25.00

32.00

32.00

32.00

24.00

25.00

25.00

Op vel gegrilde zalm met saus naar keuze 25.00

Gegrilde scampibrochette met saus naar keuze 24.00

Gegrilde visbrochette 25.00

Gamba’s a la plancha 25.00

Gebakken rivierpaling met huisgemaakte tartaar 32.00

Paling in de room 32.00

Paling Ter Spinde 32.00

Scampi in de look 24.00

Scampi Ter Spinde 25.00

Gemarineerde scampi’s mediterraans 25.00
Prachtige smaakoverdracht met ingrediënten van curry en gember waardoor een heerlijke, warme Aziatische twist.

VLEESGERECHTEN

Steak Tartare

Gegrilde ribbetjes

Gegrilde ribbetjes Ter Spinde

Steak -Belgisch wit blauw- 250gr

Cote à l’os (2 pers) wit-blauw

Onglet (kraaien steak-schorsvel)

Rib-eye smaakvol en mooi gemarmerd volgens suggestie

Lamskroontje met lookmarinade

Mixed Grill (gemengde grillade : boereworst, rund, varken, lamskotelet en rib)

Hamburger Ter Spinde (Limousin)

 

Bijgerecht: Mediterraanse groenten uit de Josper

GRILL WIJZEN

  • Bleu: rauw gebakken
  • Saignant: normaal gebakken
  • A point: rosé gebakken
  • Bien Cuit: volledig doorbakken 

24.00

22.00

23.00 

25.00 

60.00 

26.00 

36.00 

32.00 

27.00

20.00 

 

7.50

Steak Tartare 24.00

Gegrilde ribbetjes 22.00

Gegrilde ribbetjes Ter Spinde 23.00

Steak -Belgisch wit blauw- 250gr 25.00

Cote à l’os (2 pers) wit-blauw 60.00

Onglet (kraaien steak-schorsvel) 26.00

Rib-eye smaakvol en mooi gemarmerd volgens suggestie 36.00

Lamskroontje met lookmarinade 32.00

Mixed Grill (gemengde grillade : boereworst, rund, varken, lamskotelet en rib) 27.00

Hamburger Ter Spinde (Limousin) 20.00

 

Bijgerecht: Mediterraanse groenten uit de Josper 7.50

GRILL WIJZEN

  • Bleu: rauw gebakken 
  • A Point: rosé gebakken 
  • Saignant: normaal gebakken 
  • Bien Cuit: volledig doorbakken 

Selectie uit onze vleesrijpingskast – dry aged

Vraag gerust ook naar de steeds wisselende suggesties dry-aged.
Volgens aanbod van de chef kan er soms gerijpt vlees per persoon besteld worden, vraag ernaar.

 

HOLSTEIN 1 of 2 pers — €44,50 p.p.

Jarenlang werd de Holstein koe gezien als melkleverancier. Niet verwonderlijk , want dit rund kent een ongelooflijke melkproductie vergeleken met die van haar concurrentes. Oorspronkelijk afkomstig uit het Nederlandse Friesland, werd de Holstein koe de melkkoe bij uitstek op het Europese vasteland en Noord-Amerika. Eenmaal de koe onvoldoende melk begint te produceren wordt ze niet meer bevrucht en stopt haar melkproductie helemaal.

De Holstein koe heeft weinig spierweefsel en komt door de rijke voeding (gerst,gras en maïs) in deze periode snel aan. De stressvrije omgeving op de ruime Oostenrijkse weilanden zorgt voor extra vetmarmering, waardoor het vlees nog smaakvoller wordt en ideaal is voor latere rijping.

RUBIA GALLEGA 2 pers. — €46,00 p.p.

Deze Spaanse werkrunderen zijn 12 tot 16 jaar oud. Het is bijna als een stukje wild die 7 tot 10 weken is afgerijpt. Dit is het ultieme vlees voor de ervaren carnivoor.

De zilte weiden langs de Atlantische kusten van Galici, de robuustheid van het Rubia Gallega, de zeer ecologische kweekwijze en de lange droge rijping zijn verantwoordelijk voor de culinaire eigenschappen van dit stuk vlees.

Selectie uit onze vleesrijpingskast – dry aged

Vraag gerust ook naar de steeds wisselende suggesties dry-aged.
Volgens aanbod van de chef kan er soms gerijpt vlees per persoon besteld worden, vraag ernaar.

 

HOLSTEIN 1 of 2 pers — €44,50 p.p.

Jarenlang werd de Holstein koe gezien als melkleverancier. Niet verwonderlijk , want dit rund kent een ongelooflijke melkproductie vergeleken met die van haar concurrentes. Oorspronkelijk afkomstig uit het Nederlandse Friesland, werd de Holstein koe de melkkoe bij uitstek op het Europese vasteland en Noord-Amerika. Eenmaal de koe onvoldoende melk begint te produceren wordt ze niet meer bevrucht en stopt haar melkproductie helemaal.

De Holstein koe heeft weinig spierweefsel en komt door de rijke voeding (gerst,gras en maïs) in deze periode snel aan. De stressvrije omgeving op de ruime Oostenrijkse weilanden zorgt voor extra vetmarmering, waardoor het vlees nog smaakvoller wordt en ideaal is voor latere rijping.

RUBIA GALLEGA 2 pers. — €46,00 p.p.

Deze Spaanse werkrunderen zijn 12 tot 16 jaar oud. Het is bijna als een stukje wild die 7 tot 10 weken is afgerijpt. Dit is het ultieme vlees voor de ervaren carnivoor.

De zilte weiden langs de Atlantische kusten van Galici, de robuustheid van het Rubia Gallega, de zeer ecologische kweekwijze en de lange droge rijping zijn verantwoordelijk voor de culinaire eigenschappen van dit stuk vlees.

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met:
een frisse salade, frieten of aardappel uit de Jospergrill en saus naar keuze:
peper – béarnaise – champignon – kruidenboter -tartaar

KINDERKAART

(tot 12 jaar)

Ribbetjes met een slaatje, frietjes en mayonaise 

Steak met een salade, frieten en mayonaise 

Frikandel (2st) met een slaatje, frietjes en mayonaise

Kipnuggets met appelmoes, frietjes en mayonaise

Bijgerecht

Portie appelmoes

Extra bordje

12.00 

14.00 

9.50 

10.00 

 

2.00 

2.00

Ribbetjes met een slaatje, frietjes en mayonaise 12.00 

Steak met een salade, frieten en mayonaise 14.00 

Frikandel (2st) met een slaatje, frietjes en mayonaise 9.50 

Kipnuggets met appelmoes, frietjes en mayonaise 10.00 

Bijgerecht

Portie appelmoes 2.00 

Extra bordje 2.00

ONS GENIETERSMENU

47.00 p.p.

ONS GENIETERSMENU

47.00 p.p.

Keuze voorgerecht

Huisgerookte zalm met houtschilfers Jack Daniels

Ambachtelijke garnaalkroketten

Ambachtelijke kaaskroketten

Suggestie volgens het seizoen ( +2.00 )

Keuze hoofdgerecht

Gegrilde ribbetjes

Gegrilde ribbetjes Ter Spinde

Gegrilde steak

Gegrilde onglet

Saus naar keuze: peperroom – bearnaise – champignonroom –  kruidenboter – tartaar
Frietjes of aardappelen uit de Jospergrill

Mixed grill

Op vel gegrilde zalm

Gegrilde visbrochette

Gegrilde scampibrochette

Keuze dessert

Koffie Ter Spinde

Thee Ter Spinde

Cappucino

Dame blanche

Irish koffie/ Italian koffie

Crème brûlée

ONS DRY-AGED MENU (2 pers.)

€67 – €70* p.p.

ONS DRY-AGED MENU (2 pers.)

€67 – €70* p.p.

Voorgerecht

Tapas gerijpte plank selectie door de chef

Hoofdgerecht

Gegrilde Holstein cote a l’os 2 pers.

of

Gegrilde Rubia Gallega cote a l’os 2 pers (*)

Dessert

Dessert Professor

Koffie

BEGIN JIJ AL
TE WATERTANDEN?

SALADES EN KLEINE HONGER

doorlopend

Soep van de dag met brood

Croque Monsieur de luxe met een slaatje

Artisanale garnaalkroketten 2 st met een slaatje

Artisanale garnaalkroketten 3 st met een slaatje

Artisanale kaaskroketten 2 st met een slaatje

Artisanale kaaskroketten 3 st met een slaatje

Salade huisgerookte zalm

Salade met scampi en appel

Salade met Vlissegemse geitenkaas en spek

Al deze gerechten worden geserveerd met brood

Bijgerecht

Portie frietjes

Portie mayonaise / ketchup

5.00

12.00

18.00

21.00

15.00

18.00

21.00

21.00

21.00

 

 

3.00

2.00

doorlopend

Soep van de dag met brood 5.00

Croque Monsieur de luxe met een slaatje 12.00

Artisanale garnaalkroketten 2 st met een slaatje 18.00

Artisanale garnaalkroketten 3 st met een slaatje 21.00

Artisanale kaaskroketten 2 st met een slaatje 15.00

Artisanale kaaskroketten 3 st met een slaatje 18.00

Salade huisgerookte zalm 21.00

Salade met scampi en appel 21.00

Salade met Vlissegemse geitenkaas en spek 21.00

Al deze gerechten worden geserveerd met brood

Bijgerecht

Portie frietjes 3.00

Portie mayonaise / ketchup 2.00

ZALIGE ZOETIGHEDEN

Coupe Dame Blanche

Coupe Vanille

Coupe Bresilienne

Coupe Advocaat

Coupe Dame Noir

Coupe Aardbei (seizoen)

Crème Brûlée

Crème Catalane

Sorbet Kolonel Sorbet, vodka en parfum van munt

Zachte chocolademoelleux met vanille-ijs en coulis van bosvruchten

Professor Vanille-ijs, vodka en verse arabica-koffie

Café glacé

9.50

8.00

9.50

10.00

9.50

10.00

9.50

10.00

10.00

10.00

10.00

10.00

 

Coupe Dame Blanche 9.50

Coupe Vanille 8.00

Coupe Bresilienne 9.50

Coupe Advocaat 10.00

Coupe Dame Noir 9.50

Coupe Aardbei (seizoen) 10.00

Crème Brûlée 9.50

Crème Catalane 10.00

Sorbet Kolonel Sorbet, vodka en parfum van munt 10.00

Zachte chocolademoelleux met vanille-ijs en coulis van bosvruchten 10.00

Professor Vanille-ijs, vodka en verse arabica-koffie 10.00

Café glacé 10.00

DESSERT VOOR DE KABOUTERTJES (tot 12 jaar)

Kabouterijsje

Kinder Dame Blanche

Coupe Bambino

4.50


4.00


4.75

Kabouterijsje 4.50

Kinder Dame Blanche 4.00

Coupe Bambino 4.75

TEA ROOM

telkens van 15u – 17u

Pannenkoek

Met suiker en boter

Met slagroom

Met chocoladesaus en vanille

Deluxe: aardbeien en slagroom (seizoen)

4.00

4.50

6.00

8.50

Pannenkoek

Met suiker en boter 4.00

Met slagroom 4.50

Met chocoladesaus en vanille 6.00

Deluxe: aardbeien en slagroom (seizoen) 8.50

Wafel

Met suiker en boter

Met slagroom

Met chocoladesaus en vanille

Deluxe: aardbeien en slagroom (seizoen)

4.00

4.50

6.00

8.50

Wafel

Met suiker en boter 4.00

Met slagroom 4.50

Met chocoladesaus en vanille 6.00

Deluxe: aardbeien en slagroom (seizoen) 8.50

Appeltaart

Natuur

Slagroom

Vanille-ijs

Slagroom en vanille-ijs

4.00

4.50

5.50

6.00

Appeltaart

Natuur 4.00

Slagroom 4.50

Vanille-ijs 5.50

Slagroom en vanille-ijs 6.00

HONGER GEKREGEN?

Of bel naar 050/81 44 48
Open op maandag – donderdag – vrijdag – zaterdag en zondag