MENU TER SPINDE
Ontdek onze uitgebreide menukaart
prijzen in euro.
Dry-aged plank (100 gr)
Selectie van de chef uit onze eigen vleesrijpingskast:
gerijpte Cecina Rubia Gallega (Spanje), Paleta 100% Iberico Bellota, gerijpte Holstein carpaccio
Gegrild en gelakt spek van het Mangalicavarken (Hof Ter Meulen)
Gegrilde witte pens- Hof Ter Meulen- met een huisgemaakte chutney
Gegratineerde tortillachips in de Jospergrill
Oudenburgse garnaalbolletjes
Gegrilde camembert met toast
Bitterballen van Ibericoham
Bruschetta met huisgerookte zalm 6 st
Portie kaas van Baliehof en ambachtelijke salami
29.00
15.00
14.00
15.00
15.00
15.00
15.00
18.00
12.00
Dry-aged plank (100 gr) 29.00
Selectie van de chef uit onze eigen vleesrijpingskast:
gerijpte Cecina Rubia Gallega (Spanje), Paleta 100% Iberico Bellota , gerijpte Holstein carpaccio
Gegrild en gelakt spek van het Mangalicavarken (Hof Ter Meulen) 15.00
Gegrilde witte pens met een huisgemaakte chutney 14.00
Gegratineerde tortillachips in de Jospergrill 15.00
Oudenburgse garnaalbolletjes 15.00
Gegrilde camembert met toast 15.00
Bitterballen van Ibericoham15.00
Bruschetta met huisgerookte zalm 6 st 18.00
Portie kaas van Baliehof en ambachtelijke salami 12.00
Huisgerookte zalm met houtschilfers van Jack Daniels
Dry-aged Holstein New Style carpaccio
Ambachtelijke garnaalkroketten, peterselie en citroen
Ambachtelijke kaaskroketten, peterselie
Duo van garnaal- en kaaskroket
Gemarineerde scampi’s mediterraans
Prachtige smaakoverdracht met groenten uit onze eigen tuin (Ter Spinde Farm), curry en gember waardoor een warme intense twist
Soep van de dag
21.00
20.00
18.20
16.50
17.50
18.00
5.50
Huisgerookte zalm met houtschilfers van Jack Daniels 21.00
Dry-aged Holstein New Style carpaccio 20.00
Ambachtelijke garnaalkroketten, peterselie en citroen 18.50
Ambachtelijke kaaskroketten, peterselie 16.50
Duo van garnaal- en kaaskroket 17.50
Gemarineerde scampi’s mediterraans 18.00
Prachtige smaakoverdracht met ingrediënten uit onze eigen tuin (Ter Spinde Farm), curry en gember waardoor een warme intense twist
Soep van de dag 5.50
Gegratineerde vispan
Gegrilde scampibrochette met saus naar keuze
Gamba’s a la plancha
Gebakken rivierpaling met huisgemaakte tartaar
Paling in de room
Paling Ter Spinde
Scampi Ter Spinde
Gemarineerde scampi’s mediterraans
Prachtige smaakoverdracht met ingrediënten uit onze eigen tuin (Ter Spinde farm), curry en gember waardoor een warme intense twist
28.50
28.00
30.00
34.90
34.90
34.90
29.60
29.60
Gegratineerde vispan 28.50
Gegrilde scampibrochette met saus naar keuze 28.00
Gamba’s a la plancha 30.00
Gebakken rivierpaling met huisgemaakte tartaar 34.90
Paling in de room 34.90
Paling Ter Spinde 34.90
Scampi Ter Spinde 29.60
Gemarineerde scampi’s mediterraans 29.60
Prachtige smaakoverdracht met ingrediënten uit onze eigen tuin (Ter Spinde Farm), curry en gember waardoor een warme intense twist.
Varkenswangetjes met kriekbier
Gegrilde ribbetjes
Gegrilde ribbetjes Ter Spinde
Steak -Belgisch wit blauw- 250gr
Cote à l’os (2 pers) wit-blauw
Onglet (kraaien steak-schorsvel)
Rib-eye smaakvol en mooi gemarmerd volgens suggestie
Gegrilde varkenscote a l’os
Hamburger Ter Spinde (Limousin)
Bijgerecht: Jospergroentjes uit onze eigen tuin (Ter Spinde farm)
26.00
23.50
24.50
27.50
70.00
28.00
dagprijs
28.00
22.50
10.00
Varkenswangetjes met kriekbier 26.00
Gegrilde ribbetjes 23.50
Gegrilde ribbetjes Ter Spinde 24.50
Steak -Belgisch wit blauw- 250gr 27.50
Cote à l’os (2 pers) wit-blauw 70.00
Onglet (kraaien steak-schorsvel) 28.00
Rib-eye smaakvol en mooi gemarmerd volgens suggestie dagprijs
Gegrilde varkenscote a l’os 28.00
Hamburger Ter Spinde (Limousin) 22.50
Bijgerecht: Mediterraanse groenten uit de Josper 10.00
Selectie uit onze vleesrijpingskast – dry aged
Vraag gerust ook naar de steeds wisselende suggesties dry-aged.
Volgens aanbod van de chef kan er soms gerijpt vlees per persoon besteld worden, vraag ernaar.
HOLSTEIN 1 of 2 pers — €44,50 p.p.
Jarenlang werd de Holstein koe gezien als melkleverancier. Niet verwonderlijk , want dit rund kent een ongelooflijke melkproductie vergeleken met die van haar concurrentes. Oorspronkelijk afkomstig uit het Nederlandse Friesland, werd de Holstein koe de melkkoe bij uitstek op het Europese vasteland en Noord-Amerika. Eenmaal de koe onvoldoende melk begint te produceren wordt ze niet meer bevrucht en stopt haar melkproductie helemaal.
De Holstein koe heeft weinig spierweefsel en komt door de rijke voeding (gerst,gras en maïs) in deze periode snel aan. De stressvrije omgeving op de ruime Oostenrijkse weilanden zorgt voor extra vetmarmering, waardoor het vlees nog smaakvoller wordt en ideaal is voor latere rijping.
RUBIA GALLEGA 2 pers. — €46,00 p.p.
Deze Spaanse werkrunderen zijn 12 tot 16 jaar oud. Het is bijna als een stukje wild die 7 tot 10 weken is afgerijpt. Dit is het ultieme vlees voor de ervaren carnivoor.
De zilte weiden langs de Atlantische kusten van Galici, de robuustheid van het Rubia Gallega, de zeer ecologische kweekwijze en de lange droge rijping zijn verantwoordelijk voor de culinaire eigenschappen van dit stuk vlees.
Selectie uit onze vleesrijpingskast – dry aged
Vraag gerust ook naar de steeds wisselende suggesties dry-aged.
Volgens aanbod van de chef kan er soms gerijpt vlees per persoon besteld worden, vraag ernaar.
HOLSTEIN 1 of 2 pers — €44,50 p.p.
Jarenlang werd de Holstein koe gezien als melkleverancier. Niet verwonderlijk , want dit rund kent een ongelooflijke melkproductie vergeleken met die van haar concurrentes. Oorspronkelijk afkomstig uit het Nederlandse Friesland, werd de Holstein koe de melkkoe bij uitstek op het Europese vasteland en Noord-Amerika. Eenmaal de koe onvoldoende melk begint te produceren wordt ze niet meer bevrucht en stopt haar melkproductie helemaal.
De Holstein koe heeft weinig spierweefsel en komt door de rijke voeding (gerst,gras en maïs) in deze periode snel aan. De stressvrije omgeving op de ruime Oostenrijkse weilanden zorgt voor extra vetmarmering, waardoor het vlees nog smaakvoller wordt en ideaal is voor latere rijping.
RUBIA GALLEGA 2 pers. — €46,00 p.p.
Deze Spaanse werkrunderen zijn 12 tot 16 jaar oud. Het is bijna als een stukje wild die 7 tot 10 weken is afgerijpt. Dit is het ultieme vlees voor de ervaren carnivoor.
De zilte weiden langs de Atlantische kusten van Galici, de robuustheid van het Rubia Gallega, de zeer ecologische kweekwijze en de lange droge rijping zijn verantwoordelijk voor de culinaire eigenschappen van dit stuk vlees.
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met:
een frisse salade, frieten of aardappel uit de Jospergrill en saus naar keuze:
peper – béarnaise – champignon – kruidenboter -tartaar
Ribbetjes met een slaatje, frietjes en mayonaise
Steak met een salade, frieten en mayonaise
Frikandel (2st) met een slaatje, frietjes en mayonaise
Balletjes in tomatensaus
Spaghetti Bolognaise
Bijgerecht
Portie appelmoes
Extra bordje
15.00
16.00
10.50
14.00
11.00
3.00
2.50
Ribbetjes met een slaatje, frietjes en mayonaise 15.00
Steak met een salade, frieten en mayonaise 16.00
Frikandel (2st) met een slaatje, frietjes en mayonaise 10.50
Balletjes in tomatensaus 14.00
Spaghetti Bolognaise 11.00
Bijgerecht
Portie appelmoes 3.00
Extra bordje 2.50
52.00 p.p.
Keuze voorgerecht
Huisgerookte zalm met uisnippers en peterselie
Ambachtelijke garnaalkroketten
Ambachtelijke kaaskroketten
Duo van garnaal- en kaaskroket
Gemarineerde scampi’s mediterraans
Vissoepje met lookbroodje (+2.00€)
Keuze hoofdgerecht
Gegrilde ribbetjes
Gegrilde ribbetjes Ter Spinde
Gegrilde steak
Gegrilde onglet
Saus naar keuze: peperroom – bearnaise – champignonroom – provenciaal- kruidenboter – tartaar
Frietjes of aardappelen uit de Jospergrill of puree
Varkenscote a l’os
Gegrilde rundspicanha met chimichurri (+3.00€)
Gegratineerde vispan
Gegrilde scampibrochette
Keuze dessert
Koffie Ter Spinde/ Thee Ter Spinde
Cappucino
Suggestie dessert
Dame blanche
Irish koffie/ Italian koffie
Crème brûlée
€52.00/pp
Apero
Picon of Coupe Champagne
Hoofdgerecht
Gegrilde Cote a l’os met saus naar keuze , krokant slaatje en verse frietjes
Dessert
Creme brulee of Irish koffie
Soep van de dag met brood
Artisanale garnaalkroketten 2 st met een slaatje
Artisanale garnaalkroketten 3 st met een slaatje
Artisanale kaaskroketten 2 st met een slaatje en verse frietjes
Artisanale kaaskroketten 3 st met een slaatje en verse frietjes
Salade met scampi en appel
Salade met Vlissegemse geitenkaas en spek
Al deze gerechten worden geserveerd met brood
Bijgerecht
Portie frietjes
Portie mayonaise / ketchup
5.50
21.20
24.20
19.50
22.50
24.00
24.00
3.50
2.50
Soep van de dag met brood 5.00
Artisanale garnaalkroketten 2 st met een slaatje en verse frietjes 21.20
Artisanale garnaalkroketten 3 st met een slaatje en verse frietjes 24.20
Artisanale kaaskroketten 2 st met een slaatje en verse frietjes 19.50
Artisanale kaaskroketten 3 st met een slaatje en verse frietjes 22.50
Salade met scampi en appel 24.00
Salade met Vlissegemse geitenkaas en spek 24.00
Al deze gerechten worden geserveerd met brood
Bijgerecht
Portie frietjes 3.50
Portie mayonaise / ketchup 2.50
Coupe Dame Blanche
Coupe Bresilienne
Coupe Advocaat
Coupe Dame Noir
Witte chocolademousse met speculooscrumble en frambozensorbet
Crème Brûlée
Crème Catalane
Sorbet Kolonel Sorbet, vodka en parfum van munt
Zachte chocolademoelleux met vanille-ijs en coulis van bosvruchten
Professor Vanille-ijs, vodka en verse arabica-koffie
Café glacé
9.50
9.50
10.00
9.50
10.00
9.50
10.00
10.00
10.00
10.00
10.00
Coupe Dame Blanche 9.50
Coupe Bresilienne 9.50
Coupe Advocaat 10.00
Coupe Dame Noir 9.50
Witte chocolademousse met speculooscrumble en frambozensorbet 10.00
Crème Brûlée 9.50
Crème Catalane 10.00
Sorbet Kolonel Sorbet, vodka en parfum van munt 10.00
Zachte chocolademoelleux met vanille-ijs en coulis van bosvruchten 10.00
Professor Vanille-ijs, vodka en verse arabica-koffie 10.00
Café glacé 10.00
Kinder Dame Blanche
Coupe Bambino
Samsonfrisco
5.00
5.00
2.50
Kinder Dame Blanche 5.00
Coupe Bambino 5.00
Samsonfrisco 2.50
HONGER GEKREGEN?
Of bel naar 050/81 44 48
Open op maandag – donderdag – vrijdag – zaterdag en zondag