MENU TER SPINDE
Ontdek onze menukaart
prijzen in euro.
Welkom voor een nieuwe Ter Spinde.
Dry-aged plank (80 gr)
Selectie van de chef uit onze eigen vleesrijpingskast:
gerijpte Cecina Rubia Gallega (Spanje), Paleta 100% Iberico Bellota, gerijpte Holstein carpaccio
Gegrild en gelakt spek van het Mangalicavarken (Hof Ter Meulen)
Gegrilde witte pens- Hof Ter Meulen- met een huisgemaakte chutney
Gegratineerde tortillachips in de Jospergrill
Oudenburgse garnaalbolletjes
Bitterballen van Ibericoham
Brood en boter
Plankje huisgerookt zalmbuikje
29.50
15.50
15.50
18.00
18.00
17.00
3.50
18.00
Dry-aged plank (80 gr) 29.50
Selectie van de chef uit onze eigen vleesrijpingskast:
gerijpte Cecina Rubia Gallega (Spanje), Paleta 100% Iberico Bellota , gerijpte Holstein carpaccio
Gegrild en gelakt spek van het Mangalicavarken (Hof Ter Meulen) 15.50
Gegrilde witte pens met een huisgemaakte chutney 15.50
Gegratineerde tortillachips in de Jospergrill 18.00
Oudenburgse garnaalbolletjes 18.00
Bitterballen van Ibericoham17.00
Brood en boter3.50
Plankje huisgerookt zalmbuikje 18.00
Huisgerookte zalm met houtschilfers van Jack Daniels
Dry-aged Holstein New Style carpaccio
Ambachtelijke garnaalkroketten, peterselie en citroen
Ambachtelijke kaaskroketten, peterselie
Duo van garnaal- en kaaskroket
Kroket van gerijpte Rubia rund met een topping van kerrie en kurkuma
21.50
21.50
20.00
17.00
18.50
20.00
Huisgerookte zalm met houtschilfers van Jack Daniels 21.50
Dry-aged Holstein New Style carpaccio 21.50
Ambachtelijke garnaalkroketten, peterselie en citroen 20.00
Ambachtelijke kaaskroketten, peterselie 17.00
Duo van garnaal- en kaaskroket 18.50
Kroket van gerijpt Rubia rund met een topping van kerrie en kurkuma 20.00
Gegrilde pladijs met verse choronsaus
Gamba’s a la plancha
Gebakken rivierpaling met huisgemaakte tartaar
Zalm Red Label met bearnaise
Combineer je hoofdgerecht met onze sides :
Bonte salade (2pers) of Gegrilde jospergroenten warm(1pers)
Frietjes of Josperaard
Sauzen warm/ koud
28.00
26.00
30.00
28.00
5.00/ 7.00
3.00
3.50/ 1.50
Gegrilde pladijs met verse choronsaus 28.00
Gamba’s a la plancha 26.00
Gebakken rivierpaling met huisgemaakte tartaar 30.00
Zalm Red Label met bearnaise 28.00
Combineer je hoofdgerecht met onze sides:
Bonte salade(2pers) of Gegrilde jospergroenten warm(1pers) 5.00/ 7.00
Frietjes of Josperaard 3.00
Sauzen warm/ koud 3.50/ 1.50
Cote a l’os Selectie van de chef – 2 pers
Rib eye Holstein
Steak Black Angus
Onglet Blonde d’aquitaine
Ribbetjes Ter Spinde
Hamburger Limousin Ter Spinde
Veggieburger Ter Spinde
Gerijpt vlees:
Cote a l’os Holstein – 2 pers
Cote a l’os Simmenthal – 2 pers
Cote a l’os Oedslach- Porterhouse – 1 pers
Rib eye Rubia Gallega
Combineer je hoofdgerecht met onze sides :
Bonte salade (2pers) of Gegrilde jospergroenten warm (1pers)
Frietjes of Josperaard
Sauzen warm/ koud
38.00 / pp
36.00
23.00
24.00
23.00
21.00
20.00
52.00/ pp
55.00 /pp
54.00
43.00
5.00/ 7.00
3.00
3.50/ 1.50
Cote a l’os Selectie van de chef – 2 pers 38.00/pp
Rib eye Holstein 36.00
Steak Black Angus 23.00
Onglet Blonde d’aquitaine 24.00
Ribbetjes Ter Spinde 23.00
Hamburger Limousin Ter Spinde 21.00
Veggieburger Ter Spinde 20.00
Gerijpt vlees:
Cote a l’os Holstein – 2 pers 52.00/ pp
Cote a l’os Simmenthal – 2 pers 55.00/ pp
Cote a l’os Oedslach- Porterhouse 54.00
Rib eye Rubia Gallega 43.00
Combineer je hoofdgerecht met onze sides :
Bonte salade (2pers) of Gegrilde jospergroenten warm (1pers) 5.00/ 7.00
Frietjes of Josperaard 3.00
Sauzen warm/ koud 3.50/ 1.50
Selectie uit onze vleesrijpingskast – dry aged
Vraag gerust ook naar de steeds wisselende suggesties dry-aged.
Onze selectie gerijpt vlees is een aanbod van verschillende landen met elk hun unieke smaak .Naast onze selectie van West-Vlaams rood, Simmenthal, Oedslach, … hebben wij ook de Rubia Gallega en de Holstein waarvan we deze laatste ook gebruiken als tapas. PROEF, BELEEF en GENIET.
HOLSTEIN —
Jarenlang werd de Holstein koe gezien als melkleverancier. Niet verwonderlijk , want dit rund kent een ongelooflijke melkproductie vergeleken met die van haar concurrentes. Oorspronkelijk afkomstig uit het Nederlandse Friesland, werd de Holstein koe de melkkoe bij uitstek op het Europese vasteland en Noord-Amerika. Eenmaal de koe onvoldoende melk begint te produceren wordt ze niet meer bevrucht en stopt haar melkproductie helemaal.
De Holstein koe heeft weinig spierweefsel en komt door de rijke voeding (gerst,gras en maïs) in deze periode snel aan. De stressvrije omgeving op de ruime Oostenrijkse weilanden zorgt voor extra vetmarmering, waardoor het vlees nog smaakvoller wordt en ideaal is voor latere rijping.
RUBIA GALLEGA —
Deze Spaanse werkrunderen zijn 12 tot 16 jaar oud. Het is bijna als een stukje wild die 7 tot 10 weken is afgerijpt. Dit is het ultieme vlees voor de ervaren carnivoor.
De zilte weiden langs de Atlantische kusten van Galicie, de robuustheid van het Rubia Gallega, de zeer ecologische kweekwijze en de lange droge rijping zijn verantwoordelijk voor de culinaire eigenschappen van dit stuk vlees.
Selectie uit onze vleesrijpingskast – dry aged
Vraag gerust ook naar de steeds wisselende suggesties dry-aged. Onze selectie gerijpt vlees is een aanbod van verschillende landen met elk hun unieke smaak.Naast onze selectie van West-Vlaams rood, Simmenthal, Oedslach, … hebben wij ook de Rubia Gallega en de Holstein waarvan wij deze laatste ook gebruiken als tapas. PROEF, BELEEF en GENIET.
HOLSTEIN —
Jarenlang werd de Holstein koe gezien als melkleverancier. Niet verwonderlijk , want dit rund kent een ongelooflijke melkproductie vergeleken met die van haar concurrentes. Oorspronkelijk afkomstig uit het Nederlandse Friesland, werd de Holstein koe de melkkoe bij uitstek op het Europese vasteland en Noord-Amerika. Eenmaal de koe onvoldoende melk begint te produceren wordt ze niet meer bevrucht en stopt haar melkproductie helemaal.
De Holstein koe heeft weinig spierweefsel en komt door de rijke voeding (gerst,gras en maïs) in deze periode snel aan. De stressvrije omgeving op de ruime Oostenrijkse weilanden zorgt voor extra vetmarmering, waardoor het vlees nog smaakvoller wordt en ideaal is voor latere rijping.
RUBIA GALLEGA
Deze Spaanse werkrunderen zijn 12 tot 16 jaar oud. Het is bijna als een stukje wild die 7 tot 10 weken is afgerijpt. Dit is het ultieme vlees voor de ervaren carnivoor.
De zilte weiden langs de Atlantische kusten van Galici, de robuustheid van het Rubia Gallega, de zeer ecologische kweekwijze en de lange droge rijping zijn verantwoordelijk voor de culinaire eigenschappen van dit stuk vlees.
Ribbetjes met sla en verse friet
Steak met sla en verse friet
Hamburger met sla en verse friet
Bijgerecht
Portie appelmoes
Extra bordje
16.00
18.00
15.00
3.00
2.50
Ribbetjes met sla en verse friet 16.00
Steak met sla en verse friet 18.00
Hamburger met sla en verse friet 15.00
Bijgerecht
Portie appelmoes 3.00
Extra bordje 2.50
… p.p.
Keuze voorgerecht
Keuze hoofdgerecht
Saus naar keuze: peperroom – bearnaise – champignonroom – choron- kruidenboter – tartaar
Frietjes of aardappelen uit de Jospergrill of canarische aardappelen
Keuze dessert
…/pp
Kroketten van Oostendse garnalen 2 st met een slaatje- brood
Kroketten van Oostendse garnalen 3 st met een slaatje- brood
Kaaskroketten van Oud Brugge kaas 2 st met een slaatje- brood
Kaaskroketten van Oud Brugge kaas 3 st met een slaatje- brood
Salade met Vlissegemse geitenkaas en spek- brood
Salade met huisgerookte Red Label zalm – brood
Boerencroque Ter Spinde
Taart van de dag
23.00
26.00
21.00
24.00
25.00
26.50
18.50
10.00
Kroketten van Oostendse garnalen 2 st met een slaatje -brood 23.00
Kroketten van Oostendse garnalen 3 st met een slaatje- brood 26.00
Kaaskroketten met Oud Brugge kaas 2 st met een slaatje- brood 21.00
Kaaskroketten met Oud Brugge kaas 3 st met een slaatje- brood 24.00
Salade met Vlissegemse geitenkaas en spek- brood 25.00
Salade met huisgerookte Red Label zalm- brood 26.50
Boerencroque Ter Spinde 18.50
Taart van de dag 10.00
Coupe Dame Blanche
Coupe Bresilienne
Coupe Advocaat
Witte chocolademousse met speculooscrumble en frambozensorbet
Crème Brûlée
Crème Catalane
Sorbet Kolonel Sorbet, vodka en parfum van munt
Zachte chocolademoelleux met vanille-ijs en coulis van bosvruchten
Professor Vanille-ijs, vodka en verse arabica-koffie
Café glacé
Dessert van de dag
Kaasplankje Selectie van 5 soorten streekkazen
Met wijntip Madeira
11.00
11.00
12.00
12.00
10.00
11.00
12.00
11.00
12.00
12.00
11.00
16.00
7.50
Coupe Dame Blanche 10.00
Coupe Bresilienne 10.00
Coupe Advocaat 11.00
Witte chocolademousse met speculooscrumble en frambozensorbet 11.00
Crème Brûlée 9.50
Crème Catalane 10.00
Sorbet Kolonel Sorbet, vodka en parfum van munt 11.00
Zachte chocolademoelleux met vanille-ijs en coulis van bosvruchten 10.00
Professor Vanille-ijs, vodka en verse arabica-koffie 11.00
Café glacé 11.00
Taart van de dag 10.00
Kaasplankje Selectie van 5 soorten streekkazen
Met wijntip Madeira
Kinder Dame Blanche
Coupe Bambino
Samsonfrisco
5.00
5.00
2.50
Kinder Dame Blanche 5.00
Coupe Bambino 5.00
Samsonfrisco 2.50
HONGER GEKREGEN?
Of bel naar 050/81 44 48
Open op dinsdag- woensdag- donderdag- vrijdag en zaterdag