MENU TER SPINDE

Ontdek onze uitgebreide menukaart
prijzen in euro.

TAPAS

Dry-aged plank (100 gr)
Selectie van de chef uit onze eigen vleesrijpingskast:
gerijpte Cecina Rubia Gallega (Spanje), Paleta 100% Iberico Bellota, gerijpte Holstein carpaccio

Gegrild en gelakt spek van het Mangalicavarken (Hof Ter Meulen)

Gegrilde witte pens- Hof Ter Meulen- met een huisgemaakte chutney

Gegratineerde tortillachips in de Jospergrill

Oudenburgse garnaalbolletjes

Gegrilde camembert met toast

Bitterballen van Ibericoham

Bruschetta met huisgerookte zalm 8 st

Portie kaas van Baliehof en ambachtelijke salami

29.00

15.00

14.00

14.00

15.00

15.00

15.00

15.00

12.00

Dry-aged plank (100 gr) 29.00
Selectie van de chef uit onze eigen vleesrijpingskast:
gerijpte Cecina Rubia Gallega (Spanje), Paleta 100% Iberico Bellota , gerijpte Holstein carpaccio

Gegrild en gelakt spek van het Mangalicavarken (Hof Ter Meulen) 15.00

Gegrilde witte pens met een huisgemaakte chutney 14.00

Oudenburgse garnaalbolletjes 15.00

Gegrilde camembert met toast 15.00

Bitterballen van Ibericoham15.00

Bruschetta met huisgerookte zalm 8 st 15.00

 
Portie kaas van Baliehof en ambachtelijke salami 12.00

VOORGERECHTEN

Huisgerookte zalm met houtschilfers van Jack Daniels

Dry-aged Holstein New Style carpaccio

Ambachtelijke garnaalkroketten, peterselie en citroen

Ambachtelijke kaaskroketten, peterselie  

Duo van garnaal- en kaaskroket

Gemarineerde scampi’s mediterraans
Prachtige smaakoverdracht met groenten uit onze eigen tuin (Ter Spinde Farm), curry en gember waardoor een warme intense twist

Soep van de dag

21.00

20.00

18.00

16.00

17.00

18.00

 

5.50

Huisgerookte zalm met houtschilfers van Jack Daniels 21.00

Dry-aged Holstein New Style carpaccio 20.00

Ambachtelijke garnaalkroketten, peterselie en citroen 18.00

Ambachtelijke kaaskroketten, peterselie  16.00

Duo van garnaal- en kaaskroket  17.00

Gemarineerde scampi’s mediterraans 18.00
Prachtige smaakoverdracht met ingrediënten uit onze eigen tuin (Ter Spinde Farm), curry en gember waardoor een warme intense twist

Soep van de dag 5.50

VISGERECHTEN

Op vel gegrilde zalm met saus naar keuze

Gegrilde scampibrochette met saus naar keuze

Gegrilde zeewolf met bearnaise en puree

Gamba’s a la plancha

Gebakken rivierpaling met huisgemaakte tartaar

Paling in de room

Paling Ter Spinde

Scampi Ter Spinde

Gemarineerde scampi’s mediterraans
Prachtige smaakoverdracht met ingrediënten uit onze eigen tuin (Ter Spinde farm), curry en gember waardoor een warme intense twist

30.00

27.00

27.00

30.00

34.50

34.50

34.50

28.00

28.00

Op vel gegrilde zalm met saus naar keuze 30.00

Gegrilde scampibrochette met saus naar keuze 27.00

Gegrilde zeewolf met bearnaise en puree 27.00

Gamba’s a la plancha 30.00

Gebakken rivierpaling met huisgemaakte tartaar 34.50

Paling in de room 34.50

Paling Ter Spinde 34.50

Scampi Ter Spinde 28.00

Gemarineerde scampi’s mediterraans 28.00
Prachtige smaakoverdracht met ingrediënten  uit onze eigen tuin (Ter Spinde Farm), curry en gember waardoor een  warme intense twist.

VLEESGERECHTEN

Varkenswangetjes met kriekbier

Gegrilde ribbetjes

Gegrilde ribbetjes Ter Spinde

Steak -Belgisch wit blauw- 250gr

Cote à l’os (2 pers) wit-blauw

Onglet (kraaien steak-schorsvel)

Rib-eye smaakvol en mooi gemarmerd volgens suggestie

Lamskroontje met lookmarinade

Gegrilde varkenscote a l’os

Hamburger Ter Spinde (Limousin)

NIEUW: Chateau Ter Spinde D’Uroc d’olives

 

Bijgerecht: Jospergroentjes uit onze eigen tuin (Ter Spinde farm)

GRILL WIJZEN

  • Bleu: rauw gebakken
  • Saignant: normaal gebakken
  • A point: rosé gebakken
  • Bien Cuit: volledig doorbakken 

25.00

23.00

24.00 

27.00 

67.00 

27.00 

36.00 

34.00 

28.00

22.00 

 

10.00

Varkenswangetjes met kriekbier 25.00

Gegrilde ribbetjes 23.00

Gegrilde ribbetjes Ter Spinde 24.00

Steak -Belgisch wit blauw- 250gr 27.00

Cote à l’os (2 pers) wit-blauw 67.00

Onglet (kraaien steak-schorsvel) 27.00

Rib-eye smaakvol en mooi gemarmerd volgens suggestie 36.00

Lamskroontje met lookmarinade 34.00

Gegrilde varkenscote a l’os 28.00

Hamburger Ter Spinde (Limousin) 22.00

NIEUW: Chateau Ter Spinde D’Uroc d’olives  32.00

 

Bijgerecht: Mediterraanse groenten uit de Josper  10.00

GRILL WIJZEN

  • Bleu: rauw gebakken 
  • A Point: rosé gebakken 
  • Saignant: normaal gebakken 
  • Bien Cuit: volledig doorbakken 

Selectie uit onze vleesrijpingskast – dry aged

Vraag gerust ook naar de steeds wisselende suggesties dry-aged.
Volgens aanbod van de chef kan er soms gerijpt vlees per persoon besteld worden, vraag ernaar.

 

HOLSTEIN 1 of 2 pers — €44,50 p.p.

Jarenlang werd de Holstein koe gezien als melkleverancier. Niet verwonderlijk , want dit rund kent een ongelooflijke melkproductie vergeleken met die van haar concurrentes. Oorspronkelijk afkomstig uit het Nederlandse Friesland, werd de Holstein koe de melkkoe bij uitstek op het Europese vasteland en Noord-Amerika. Eenmaal de koe onvoldoende melk begint te produceren wordt ze niet meer bevrucht en stopt haar melkproductie helemaal.

De Holstein koe heeft weinig spierweefsel en komt door de rijke voeding (gerst,gras en maïs) in deze periode snel aan. De stressvrije omgeving op de ruime Oostenrijkse weilanden zorgt voor extra vetmarmering, waardoor het vlees nog smaakvoller wordt en ideaal is voor latere rijping.

RUBIA GALLEGA 2 pers. — €46,00 p.p.

Deze Spaanse werkrunderen zijn 12 tot 16 jaar oud. Het is bijna als een stukje wild die 7 tot 10 weken is afgerijpt. Dit is het ultieme vlees voor de ervaren carnivoor.

De zilte weiden langs de Atlantische kusten van Galici, de robuustheid van het Rubia Gallega, de zeer ecologische kweekwijze en de lange droge rijping zijn verantwoordelijk voor de culinaire eigenschappen van dit stuk vlees.

Selectie uit onze vleesrijpingskast – dry aged

Vraag gerust ook naar de steeds wisselende suggesties dry-aged.
Volgens aanbod van de chef kan er soms gerijpt vlees per persoon besteld worden, vraag ernaar.

 

HOLSTEIN 1 of 2 pers — €44,50 p.p.

Jarenlang werd de Holstein koe gezien als melkleverancier. Niet verwonderlijk , want dit rund kent een ongelooflijke melkproductie vergeleken met die van haar concurrentes. Oorspronkelijk afkomstig uit het Nederlandse Friesland, werd de Holstein koe de melkkoe bij uitstek op het Europese vasteland en Noord-Amerika. Eenmaal de koe onvoldoende melk begint te produceren wordt ze niet meer bevrucht en stopt haar melkproductie helemaal.

De Holstein koe heeft weinig spierweefsel en komt door de rijke voeding (gerst,gras en maïs) in deze periode snel aan. De stressvrije omgeving op de ruime Oostenrijkse weilanden zorgt voor extra vetmarmering, waardoor het vlees nog smaakvoller wordt en ideaal is voor latere rijping.

RUBIA GALLEGA 2 pers. — €46,00 p.p.

Deze Spaanse werkrunderen zijn 12 tot 16 jaar oud. Het is bijna als een stukje wild die 7 tot 10 weken is afgerijpt. Dit is het ultieme vlees voor de ervaren carnivoor.

De zilte weiden langs de Atlantische kusten van Galici, de robuustheid van het Rubia Gallega, de zeer ecologische kweekwijze en de lange droge rijping zijn verantwoordelijk voor de culinaire eigenschappen van dit stuk vlees.

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met:
een frisse salade, frieten of aardappel uit de Jospergrill en saus naar keuze:
peper – béarnaise – champignon – provenciaal – kruidenboter -tartaar

KINDERKAART

(tot 12 jaar)

Ribbetjes met een slaatje, frietjes en mayonaise 

Steak met een salade, frieten en mayonaise 

Frikandel (2st) met een slaatje, frietjes en mayonaise

Gepaneerde kip met appelmoes, frietjes en mayonaise

Balletjes in tomatensaus

Spaghetti Bolognaise

Bijgerecht

Portie appelmoes

Extra bordje

14.00 

15.00 

10.50 

13.00 

14.00

11.00

 

3.00 

2.50

Ribbetjes met een slaatje, frietjes en mayonaise 14.00 

Steak met een salade, frieten en mayonaise 15.00 

Frikandel (2st) met een slaatje, frietjes en mayonaise 10.50 

Gepaneerde kip met appelmoes, frietjes en mayonaise 13.00 

Balletjes in tomatensaus  14.00

Spaghetti Bolognaise   11.00

Bijgerecht

Portie appelmoes 3.0

Extra bordje 2.50

ONS GENIETERSMENU

51.00 p.p.

ONS GENIETERSMENU

51.00 p.p.

Keuze voorgerecht

Huisgerookte zalm met uisnippers en peterselie

Ambachtelijke garnaalkroketten

Ambachtelijke kaaskroketten

Duo van garnaal- en kaaskroket

Gemarineerde scampi’s mediterraans

Suggestie volgens het seizoen ( +2.00 )

Keuze hoofdgerecht

Gegrilde ribbetjes

Gegrilde ribbetjes Ter Spinde

Gegrilde steak

Gegrilde onglet

Saus naar keuze: peperroom – bearnaise – champignonroom – provenciaal- kruidenboter – tartaar
Frietjes of aardappelen uit de Jospergrill of puree

Varkenscote a l’os

Op vel gegrilde zalm(+4.00€)

Gegrilde zeewolf met bearnaise en puree

Gegrilde scampibrochette

Keuze dessert

Koffie Ter Spinde

Thee Ter Spinde

Cappucino

Dame blanche

Irish koffie/ Italian koffie

Crème brûlée

ONS DRY-AGED MENU (2 pers.)

€69.50 – supplement suggestie €* p.p.

ONS DRY-AGED MENU (2 pers.)

€69.50-supplement suggestie €* p.p.

Voorgerecht

Tapas gerijpte plank selectie door de chef

Hoofdgerecht

Gegrilde Holstein cote a l’os 2 pers.

of

Suggestie dry-aged cote a l’os 2 pers (*)

Dessert

Dessert Professor of Cafe Glace

Koffie

BEGIN JIJ AL
TE WATERTANDEN?

SALADES EN KLEINE HONGER

Soep van de dag met brood

Artisanale garnaalkroketten 2 st met een slaatje

Artisanale garnaalkroketten 3 st met een slaatje

Artisanale kaaskroketten 2 st met een slaatje

Artisanale kaaskroketten 3 st met een slaatje

Salade met scampi en appel

Salade met Vlissegemse geitenkaas en spek

Al deze gerechten worden geserveerd met brood

Bijgerecht

Portie frietjes

Portie mayonaise / ketchup

5.50

18.00

21.00

15.00

18.00

24.00

24.00

 

 

3.00

2.00

Soep van de dag met brood 5.00

Artisanale garnaalkroketten 2 st met een slaatje 18.00

Artisanale garnaalkroketten 3 st met een slaatje 21.00

Artisanale kaaskroketten 2 st met een slaatje 15.00

Artisanale kaaskroketten 3 st met een slaatje 18.00

Salade met scampi en appel 21.00

Salade met Vlissegemse geitenkaas en spek 21.00

Al deze gerechten worden geserveerd met brood

Bijgerecht

Portie frietjes 3.00

Portie mayonaise / ketchup 2.00

ZALIGE ZOETIGHEDEN

Coupe Dame Blanche

Coupe Bresilienne

Coupe Advocaat

Coupe Dame Noir

Witte chocolademousse met speculooscrumble en frambozensorbet

Crème Brûlée

Crème Catalane

Sorbet Kolonel Sorbet, vodka en parfum van munt

Zachte chocolademoelleux met vanille-ijs en coulis van bosvruchten

Professor Vanille-ijs, vodka en verse arabica-koffie

Café glacé

9.50

9.50

10.00

9.50

10.00

9.50

10.00

10.00

10.00

10.00

10.00

Coupe Dame Blanche 9.50

Coupe Bresilienne 9.50

Coupe Advocaat 10.00

Coupe Dame Noir 9.50

Witte chocolademousse met speculooscrumble en frambozensorbet 10.00

Crème Brûlée 9.50

Crème Catalane 10.00

Sorbet Kolonel Sorbet, vodka en parfum van munt 10.00

Zachte chocolademoelleux met vanille-ijs en coulis van bosvruchten 10.00

Professor Vanille-ijs, vodka en verse arabica-koffie 10.00

Café glacé 10.00

DESSERT VOOR DE KABOUTERTJES (tot 12 jaar)

Kinder Dame Blanche

Coupe Bambino

Samsonfrisco

5.00

5.00

2.50

Kinder Dame Blanche 5.00

Coupe Bambino 5.00

Samsonfrisco 2.50

ZOMERBAR PUUR by TER SPINDE

telkens van 10u – 20u

Vanaf eind juni – half september.
Voor een apero en snelle hap, een dorstlesser on the go.
Place: Ter Spinde farm (andere hoek van het restaurant langs kanaal – Stationsstraat 123)

ALLEN WELKOM – PUUR GENIETEN

HONGER GEKREGEN?

Of bel naar 050/81 44 48
Open op maandag – donderdag – vrijdag – zaterdag en zondag