MENU TER SPINDE

Ontdek onze herfst- & wintermenukaart
prijzen in euro, dienst & btw inbegrepen.

TAPA SUGGESTIES

gegrild en gelakt magalica spek van hof ter meulen – 17

gegrilde witte pens met mangochutney – 17

langoustinestaarten met kruidenboter – 21

potje ouderwetsen boerenpaté 100g met zilveruitjes – 10,5

brugse kruidige droge worst – 9,5

dry aged charcuterie  met holstein, cecina en menapii – 22

apéro bouillabaisse kroketten/5st – 19,5

apero pulled pork kroketten/5st – 17

kopjezwam kroketten van oesterzwam/5st – vegan – 18

proef zeker onze unieke specialiteit: zuurdesembrood met gerookte bloem – 5,5

VOORAF – KLEINE HONGER

carpaccio van gerijpt holstein rund – 22

eendenborst in onze oklahoma gerookt – 25

langoustinestaarten met kruidenboter – 21

zalm op onze oklahoma gerookt – 22

garnaalkroketten vol oostendse grijze garnalen – 22

kaaskroketten met oud brugse kaas – 19

HOOFDGERECHT – GROTE HONGER

ONS VISAANBOD

heerlijke dagvangst uit onze Noordzee – 29
gegrilde wildwatergamba’s 3st/5st – 19/30
gebakken rivierpaling uit onze polders – 29
noordzee vispan met seizoensgroente – 29

 

MAAK UW GERECHT COMPLEET
kies uw favoriete extra bij alle vlees- en visgerechten

sides  
zuurdesembrood met gerookte bloem – 5,5
aardappelen uit d josper grill – 3,5
polderfrieten – 3,5
zoete aardappelfrieten met truffelmayo & parmezaan – 6,5
seizoenssalade (per 2p) – 5
warme seizoensgroente – 7
kids – appelmoes – 3

sauzen 
béarnaise – mosterd – champignons – peper & kruidenboter – 3,5
mayonaise – tartaar – ketchup – 2

 

 

 

 

 

ONS VEGANISTISCH AANBOD

kopjezwam kroketten met geroosterde knolselder en mosterdsaus – 21
vegan noedels met gegrilde berloumi en seizoensgroente – 24
vegan burger ter spinde – 21

HOOFDGERECHT – GROTE HONGER

ONS VISAANBOD

gegrilde dagvangst uit onze noordzee – 29
gegrilde wildwatergamba’s 3st/5st – 19/30
gebakken rivierpaling uit onze polders – 29
noordzeevispan met seizoensgroente – 29

ONS VEGANISTISCH AANBOD
kopjezwam kroketten met geroosterde knolselder en mosterdsaus – 21
vegan noedels met gegrilde berloumi en seizoensgroente – 24
vegan burger ter spinde – 21

 

MAAK UW GERECHT COMPLEET
kies uw favoriete extra bij alle vlees-en visgerechten

sides
zuurdesembrood met gerookte bloem – 5,5
aardappelen uit d josper grill – 3,5
polderfrieten – 3,5
zoete aardappelfrieten met truffelmayo & parmezaan – 6,5
seizoenssalade (per 2p) – 5
warme seizoensgroente – 7
kids – appelmoes – 3

sauzen
béarnaise – mosterd – champignons – peper & kruidenboter – 3,5
mayonaise – tartaar – ketchup – 2

ONS VLEESAANBOD

ONS TRADITIONEEL VLEESAANBOD
ons vleesaanbod – boterzacht zonder vet
steak black Angus – 23
onglet/bavette blonde d’aquitaine – 24
filet pur chef’s keuze – 39
ons vleesaanbod – boterzacht met vet
ribeye steak primal cut holstein – 36
côte à l’os ribstuk chef’s eue (1 of 2p) – 38pp

ONZE SPECIALS
gegrilde brasvarribeye met home made pickles en rijst – 29
stoverij van menapii wangen – 27
gegrilde beef burger ter spinde – 26
boterzachte sparerib duke of berkshire – 23
piepkuiken met rozemarijn – 28
kalfsblanket uit de corrèze – 36

UNIEK RUNDVLEES UIT ONZE RIJPINGSKAST à gewichtprijs voor 1 of 2p
la perla blanche
angus
oedslach-porterhouse
cachena
minhotta

rubia gallega – 53

ONS TRADITIONEEL VLEESAANBOD
ons vleesaanbod – boterzacht zonder vet
steak black Angus – 23
onglet/bavette blonde d’aquitaine – 24
filet pur chef’s keuze – 39
ons vleesaanbod – boterzacht met vet
ribeye steak primal cut holstein – 36
côte à l’os ribstuk chef’s eue (1 of 2p) – 38pp

ONZE SPECIALS
gegrilde brasvarribeye met home made pickles en rijst – 29
stoverij van menapii wangen – 27
gegrilde beef burger ter spinde – 26
boterzachte sparerib duke of berkshire – 23
piepkuiken met rozemarijn – 28
kalfsblanket uit de corrèze – 36

UNIEK RUNDVLEES UIT ONZE RIJPINGSKAST à gewichtprijs voor 1 of 2p
la perla blanche
angus
oedslach-porterhouse
cachena
minhotta

rubia gallega – 53

GRILL WIJZEN

  • Bleu: rauw gebakken 
  • Saignant: normaal gebakken
  • A Point: rosé gebakken  
  • Bien Cuit: volledig doorbakken 

Selectie uit onze vleesrijpingskast – dry aged

Vraag gerust ook naar de steeds wisselende suggesties dry-aged.
Onze selectie gerijpt vlees is een aanbod van verschillende landen met elk hun unieke smaak .Naast onze selectie van West-Vlaams rood, Simmenthal, Oedslach, … hebben wij ook de Rubia Gallega en de Holstein waarvan we deze laatste ook gebruiken als tapas. PROEF, BELEEF en GENIET.

 

HOLSTEIN —

Jarenlang werd de Holstein koe gezien als melkleverancier. Niet verwonderlijk , want dit rund kent een ongelooflijke melkproductie vergeleken met die van haar concurrentes. Oorspronkelijk afkomstig uit het Nederlandse Friesland, werd de Holstein koe de melkkoe bij uitstek op het Europese vasteland en Noord-Amerika. Eenmaal de koe onvoldoende melk begint te produceren wordt ze niet meer bevrucht en stopt haar melkproductie helemaal.

De Holstein koe heeft weinig spierweefsel en komt door de rijke voeding (gerst,gras en maïs) in deze periode snel aan. De stressvrije omgeving op de ruime Oostenrijkse weilanden zorgt voor extra vetmarmering, waardoor het vlees nog smaakvoller wordt en ideaal is voor latere rijping.

RUBIA GALLEGA —

Deze Spaanse werkrunderen zijn 12 tot 16 jaar oud. Het is bijna als een stukje wild die 7 tot 10 weken is afgerijpt. Dit is het ultieme vlees voor de ervaren carnivoor.

De zilte weiden langs de Atlantische kusten van Galicie, de robuustheid van het Rubia Gallega, de zeer ecologische kweekwijze en de lange droge rijping zijn verantwoordelijk voor de culinaire eigenschappen van dit stuk vlees.

Selectie uit onze vleesrijpingskast – dry aged

Vraag gerust ook naar de steeds wisselende suggesties dry-aged. Onze selectie gerijpt vlees is een aanbod van verschillende landen met elk hun unieke smaak.Naast onze selectie van West-Vlaams rood, Simmenthal, Oedslach, … hebben wij ook de Rubia Gallega en de Holstein waarvan wij deze laatste ook gebruiken als tapas. PROEF, BELEEF en GENIET.

HOLSTEIN —

Jarenlang werd de Holstein koe gezien als melkleverancier. Niet verwonderlijk , want dit rund kent een ongelooflijke melkproductie vergeleken met die van haar concurrentes. Oorspronkelijk afkomstig uit het Nederlandse Friesland, werd de Holstein koe de melkkoe bij uitstek op het Europese vasteland en Noord-Amerika. Eenmaal de koe onvoldoende melk begint te produceren wordt ze niet meer bevrucht en stopt haar melkproductie helemaal.

De Holstein koe heeft weinig spierweefsel en komt door de rijke voeding (gerst,gras en maïs) in deze periode snel aan. De stressvrije omgeving op de ruime Oostenrijkse weilanden zorgt voor extra vetmarmering, waardoor het vlees nog smaakvoller wordt en ideaal is voor latere rijping.

RUBIA GALLEGA

Deze Spaanse werkrunderen zijn 12 tot 16 jaar oud. Het is bijna als een stukje wild die 7 tot 10 weken is afgerijpt. Dit is het ultieme vlees voor de ervaren carnivoor.

De zilte weiden langs de Atlantische kusten van Galici, de robuustheid van het Rubia Gallega, de zeer ecologische kweekwijze en de lange droge rijping zijn verantwoordelijk voor de culinaire eigenschappen van dit stuk vlees.

KINDERAANBOD
tot 12 jaar

kids hamburger – 16
kids varkensrib – 17
kids steak – 19
kids garnaalkroketten- 13

bandietenbord met verrassing – 3

kids coupe bambino – 7
kids dame blanche – 8

17.00 

19.00 

16.00

12.00

 

3.00 

3.00

kids hamburger – 16
kids varkensrib – 17
kids steak – 19
kids garnaalkroketten- 13

bandietenbord met verrassing – 3

kids coupe bambino – 7
kids dame blanche – 8

CHEF’S SPECIALS MENU – 49

van dinsdag t.e.m. vrij-middag

49 p.p.

CHEF’S SPECIALS MENU – 49

van dinsdag t.e.m. vrij-middag

voorgerecht

op onze oklahoma gerookte eendenborst
of
gegrilde wildwatergamba’s

hoofdgerecht

gegrilde brasvarribeye met home made pickles en rijst
of
oostendse vispan

 

nagerecht

speculoosmousse met gepocheerde peer

49/pp

BEGIN JIJ AL
TE WATERTANDEN?

ALL DAY

boerencroque ter spinde met sla – 18,5
selectie met 5 regionale kazen – 16
stuute met gerookte kraaibiefstuk – 24
garnaalkroketten met seizoenssalade  2/3st – 26/35
kaaskroketten met seizoenssalade  2/3st – 23/31

boerencroque ter spinde met sla – 18,5
selectie met 5 regionale kazen – 16
stuute met gerookte kraaibiefstuk – 24
garnaalkroketten met seizoenssalade  2/3st – 26/35
kaaskroketten met seizoenssalade  2/3st – 23/31

NADIEN – ZOETE HONGER

selectie met 5 regionale kazen – 16
wijntip: madeira – 7,5
peculoosmousse en gepocheerde peer – 15
crème brulée – 11
moelleux au chocolat – 11
roomijsbreker dame blanche – 11
roomijsbeker vanille met advocaat van nonkel luc – 13
café glacé – 13
gekarameliseerde appel met kastanjeroomijs – 15

lactose- & suikervrij vegan vanille-ijs – 14

selectie met 5 regionale kazen – 16
wijntip: madeira – 7,5
peculoosmousse en gepocheerde peer – 15
crème brulée – 11
moelleux au chocolat – 11
roomijsbreker dame blanche – 11
roomijsbeker vanille met advocaat van nonkel luc – 13
café glacé – 13
gekarameliseerde appel met kastanjeroomijs – 15

lactose- & suikervrij vegan vanille-ijs – 14

HONGER GEKREGEN?

Of bel naar 050/81 44 48
Open op dinsdag- woensdag- donderdag- vrijdag en zaterdag