MENU TER SPINDE
Ontdek onze menukaart
prijzen in euro.
Welkom voor een nieuwe Ter Spinde.
Dry-aged plank (80 gr)
Selectie van de chef uit onze eigen vleesrijpingskast:
gerijpte Cecina Rubia Gallega (Spanje), Paleta 100% Iberico Bellota, gerijpte Holstein carpaccio
Gegrild en gelakt spek van het Mangalicavarken (Hof Ter Meulen)
Tarte tatin van bloedworst Dierendonck & lokale appel
Kopjezwam bitterballen van oesterzwam
Oudenburgse garnaalbolletjes
Bitterballen van Ibericoham
Plankje huisgerookt zalmbuikje
Gerookt zuurdesembrood & gezouten polderboter
29.50
15.50
25
16.00
18.00
17.00
18.00
5.00
Dry-aged plank (80 gr) 29.50
Selectie van de chef uit onze eigen vleesrijpingskast:
gerijpte Cecina Rubia Gallega (Spanje), Paleta 100% Iberico Bellota , gerijpte Holstein carpaccio
Gegrild en gelakt spek van het Mangalicavarken (Hof Ter Meulen) 15.50
Tarte tatin van bloedworst Dierendonck & lokale appel 25.00
Kopjezwam bitterbal van oesterzwam 16.00
Oudenburgse garnaalbolletjes 18.00
Bitterballen van Ibericoham17.00
Plankje huisgerookt zalmbuikje 3.50
Gerookt zuurdesembrood & gezouten polderboter 5.00
Huisgerookte zalm met houtschilfers van Jack Daniels
Dry-aged Holstein New Style carpaccio
Ambachtelijke garnaalkroketten, peterselie en citroen
Ambachtelijke kaaskroketten, peterselie
Duo van garnaal- en kaaskroket
Wildpastei van eend en cantharellen in korstdeeg
21.50
21.50
20.00
17.00
18.50
19.00
Huisgerookte zalm met houtschilfers van Jack Daniels 21.50
Dry-aged Holstein New Style carpaccio 21.50
Ambachtelijke garnaalkroketten, peterselie en citroen 20.00
Ambachtelijke kaaskroketten, peterselie 17.00
Duo van garnaal- en kaaskroket 18.50
Wildpastei van eend en cantharellen in korstdeeg 19.00
Gegrilde pladijs met verse choronsaus
Gamba’s a la plancha
Gebakken rivierpaling met huisgemaakte tartaar
Zalm Red Label met bearnaise
Combineer je hoofdgerecht met onze sides :
Najaarssalade (2pers) of Warme seizoensgroenten uit de Josper grill (1pers)
Frietjes of Josperaard
Sauzen warm/ koud
28.00
26.00
30.00
28.00
5.00/ 7.00
3.50
3.50/ 2.0
Gegrilde pladijs met verse choronsaus 28.00
Gamba’s a la plancha 26.00
Gebakken rivierpaling met huisgemaakte tartaar 30.00
Zalm Red Label met bearnaise 28.00
Combineer je hoofdgerecht met onze sides:
Najaarssalade (2pers) of warme seizoensgroenten uit de Josper grill(1pers) 5.00/ 7.00
Frietjes of Josperaard 3.50
Sauzen warm/ koud 3.50/ 2.0
Cote a l’os Selectie van de chef – 2 pers
Rib eye Holstein
Steak Black Angus
Onglet Blonde d’aquitaine
Ribbetjes Ter Spinde
Hamburger Limousin Ter Spinde
Veggieburger Ter Spinde
Kopjezwam bitterballen van oesterzwam – vegan
Wildsuggestie: Fazantenborstfilet met aangepaste garnituur
Wildsuggestie: Hertenkalffilet met aangepaste garnituur
Gerijpt vlees:
Cote a l’os Hereford – 2 pers
Cote a l’os Montbeliard – 2 pers
Cote a l’os Oedslach- Porterhouse – 1 en 2 pers
Cote a l’os voor de ladies (650gr – 700gr)-2 pers
Rib eye Rubia Gallega
Combineer je hoofdgerecht met onze sides :
Najaarssalade (2pers) of Warme seizoensgroenten uit de Josper grill(1pers)
Frietjes of Josperaard
Sauzen warm/ koud
38.00 / pp
36.00
23.00
24.00
23.00
21.00
20.00
16.00
39.00
42.00
gewichtprijs
gewichtprijs
55.00
gewichtprijs
43.00
5.00/ 7.00
3.00
3.50/ 2.0
Cote a l’os Selectie van de chef – 2 pers 38.00/pp
Rib eye Holstein 36.00
Steak Black Angus 23.00
Onglet Blonde d’aquitaine 24.00
Ribbetjes Ter Spinde 23.00
Hamburger Limousin Ter Spinde 21.00
Veggieburger Ter Spinde 20.00
Kopjezwam bitterballen van oesterzwam 16.00
Wildsuggestie: Fazantenborstfilet met aangepaste garnituur 39.00
Wildsuggestie: Hertenkalffilet met aangepaste garnituur 42.00
Gerijpt vlees:
Cote a l’os Hereford – 2 pers gewichtprijs
Cote a l’os Montbelliard – 2 pers gewichtprijs
Cote a l’os Oedslach- Porterhouse 55.00
Cote a l’os voor de ladies (650gr-700gr) gewichtprijs
Rib eye Rubia Gallega 43.00
Combineer je hoofdgerecht met onze sides :
Najaarssalade (2pers) of Warme seizoensgroenten uit de Josper grill (1pers) 5.00/ 7.00
Frietjes of Josperaard 3.50
Sauzen warm/ koud 3.50/ 2.0
Selectie uit onze vleesrijpingskast – dry aged
Vraag gerust ook naar de steeds wisselende suggesties dry-aged.
Onze selectie gerijpt vlees is een aanbod van verschillende landen met elk hun unieke smaak .Naast onze selectie van West-Vlaams rood, Simmenthal, Oedslach, … hebben wij ook de Rubia Gallega en de Holstein waarvan we deze laatste ook gebruiken als tapas. PROEF, BELEEF en GENIET.
HOLSTEIN —
Jarenlang werd de Holstein koe gezien als melkleverancier. Niet verwonderlijk , want dit rund kent een ongelooflijke melkproductie vergeleken met die van haar concurrentes. Oorspronkelijk afkomstig uit het Nederlandse Friesland, werd de Holstein koe de melkkoe bij uitstek op het Europese vasteland en Noord-Amerika. Eenmaal de koe onvoldoende melk begint te produceren wordt ze niet meer bevrucht en stopt haar melkproductie helemaal.
De Holstein koe heeft weinig spierweefsel en komt door de rijke voeding (gerst,gras en maïs) in deze periode snel aan. De stressvrije omgeving op de ruime Oostenrijkse weilanden zorgt voor extra vetmarmering, waardoor het vlees nog smaakvoller wordt en ideaal is voor latere rijping.
RUBIA GALLEGA —
Deze Spaanse werkrunderen zijn 12 tot 16 jaar oud. Het is bijna als een stukje wild die 7 tot 10 weken is afgerijpt. Dit is het ultieme vlees voor de ervaren carnivoor.
De zilte weiden langs de Atlantische kusten van Galicie, de robuustheid van het Rubia Gallega, de zeer ecologische kweekwijze en de lange droge rijping zijn verantwoordelijk voor de culinaire eigenschappen van dit stuk vlees.
Selectie uit onze vleesrijpingskast – dry aged
Vraag gerust ook naar de steeds wisselende suggesties dry-aged. Onze selectie gerijpt vlees is een aanbod van verschillende landen met elk hun unieke smaak.Naast onze selectie van West-Vlaams rood, Simmenthal, Oedslach, … hebben wij ook de Rubia Gallega en de Holstein waarvan wij deze laatste ook gebruiken als tapas. PROEF, BELEEF en GENIET.
HOLSTEIN —
Jarenlang werd de Holstein koe gezien als melkleverancier. Niet verwonderlijk , want dit rund kent een ongelooflijke melkproductie vergeleken met die van haar concurrentes. Oorspronkelijk afkomstig uit het Nederlandse Friesland, werd de Holstein koe de melkkoe bij uitstek op het Europese vasteland en Noord-Amerika. Eenmaal de koe onvoldoende melk begint te produceren wordt ze niet meer bevrucht en stopt haar melkproductie helemaal.
De Holstein koe heeft weinig spierweefsel en komt door de rijke voeding (gerst,gras en maïs) in deze periode snel aan. De stressvrije omgeving op de ruime Oostenrijkse weilanden zorgt voor extra vetmarmering, waardoor het vlees nog smaakvoller wordt en ideaal is voor latere rijping.
RUBIA GALLEGA
Deze Spaanse werkrunderen zijn 12 tot 16 jaar oud. Het is bijna als een stukje wild die 7 tot 10 weken is afgerijpt. Dit is het ultieme vlees voor de ervaren carnivoor.
De zilte weiden langs de Atlantische kusten van Galici, de robuustheid van het Rubia Gallega, de zeer ecologische kweekwijze en de lange droge rijping zijn verantwoordelijk voor de culinaire eigenschappen van dit stuk vlees.
Ribbetjes met sla en verse friet
Steak met sla en verse friet
Hamburger met sla en verse friet
Garnaalkroket 1 stuk
Bijgerecht
Portie appelmoes
Extra bordje
16.00
18.00
15.00
12.00
3.00
2.50
Ribbetjes met sla en verse friet 16.00
Steak met sla en verse friet 18.00
Hamburger met sla en verse friet 15.00
Garnaalkroket 1 stuk 12.00
Bijgerecht
Portie appelmoes 3.00
Extra bordje 2.50
… p.p.
Keuze voorgerecht
Keuze hoofdgerecht
Saus naar keuze: peperroom – bearnaise – champignonroom – choron- kruidenboter – tartaar
Frietjes of aardappelen uit de Jospergrill of canarische aardappelen
Keuze dessert
…/pp
Gegratineerde Vlissegemse geitenkaas met brioche, stoofpeer in rode wijn en notentapenade
Selectie met 5 regionale kazen met nootjes & confituur
Boerencroque Ter Spinde
15.00
16.00
19.00
Gegratineerde Vlissegemse geitenkaas met brioche, stoofpeer in rode wijn en notentapenade 15.00
Selectie met 5 regionale kazen met nootjes & confituur 16.00
Boerencroque Ter Spinde 19.00
Seizoensdessert ‘ to die for’
Roomijsbeker dame blanche
Roomijsbeker vanille & bresilienne
Roomijsbeker met advocaat
Chocolademousse met carpaccio van mango & geglaceerde pompoenpitten
Crème Brûlée
Zachte chocolademoelleux met vanille-ijs
Café glacé
Vanille-ijs (lactose- en suikervrij)
Kaasplankje Selectie van 5 regionale kazen
Met wijntip Madeira
12.00
11.00
11.00
12.00
12.50
11.00
12.00
12.00
14.00
16.00
7.50
Seizoensdessert ’to die for’ 12.00
Roomijsbeker Dame Blanche 11.00
Roomijsbeker met vanille-ijs en bresilienne 11.00
Roomijsbeker met advocaat 12.00
Chocolademousse met carpaccio van mango & geglaceerde pompoenpitten 12.50
Crème Brûlée 9.50
Zachte chocolademoelleux met vanille-ijs 11.00
Café glacé 11.00
Vanille-ijs (lactose- en suikervrij) 14.00
Kaasplankje Selectie met 5 regionale kazen 16.00
Met wijntip Madeira 7.50
Kinder Dame Blanche
Coupe Bambino
7.00
6.00
Kinder Dame Blanche 7.00
Coupe Bambino 6.00
HONGER GEKREGEN?
Of bel naar 050/81 44 48
Open op dinsdag- woensdag- donderdag- vrijdag en zaterdag