MENU TER SPINDE

Ontdek onze menukaart
prijzen in euro.

Welkom voor een nieuwe Ter Spinde.

TAPAS

Dry-aged plank (80 gr)
Selectie van de chef uit onze eigen vleesrijpingskast:
gerijpte Cecina Rubia Gallega (Spanje), Paleta 100% Iberico Bellota, gerijpte Holstein carpaccio

Gegrild en gelakt spek van het Mangalicavarken (Hof Ter Meulen)

Tarte tatin van bloedworst Dierendonck & lokale appel

Kopjezwam bitterballen van oesterzwam

Oudenburgse garnaalbolletjes

Bitterballen van Ibericoham

Plankje huisgerookt zalmbuikje

Gerookt zuurdesembrood & gezouten polderboter

29.50

15.50

25

16.00

18.00

17.00

18.00

5.00

Dry-aged plank (80 gr) 29.50
Selectie van de chef uit onze eigen vleesrijpingskast:
gerijpte Cecina Rubia Gallega (Spanje), Paleta 100% Iberico Bellota , gerijpte Holstein carpaccio

Gegrild en gelakt spek van het Mangalicavarken (Hof Ter Meulen) 15.50

Tarte tatin van bloedworst Dierendonck & lokale appel  25.00

Kopjezwam bitterbal van oesterzwam  16.00

Oudenburgse garnaalbolletjes 18.00

Bitterballen van Ibericoham17.00

Plankje huisgerookt zalmbuikje 3.50

Gerookt zuurdesembrood & gezouten polderboter  5.00

VOORGERECHTEN

Huisgerookte zalm met houtschilfers van Jack Daniels

Dry-aged Holstein New Style carpaccio

Ambachtelijke garnaalkroketten, peterselie en citroen

Ambachtelijke kaaskroketten, peterselie  

Duo van garnaal- en kaaskroket

Wildpastei van eend en cantharellen in korstdeeg

21.50

21.50

20.00

17.00

18.50

19.00

Huisgerookte zalm met houtschilfers van Jack Daniels 21.50

Dry-aged Holstein New Style carpaccio 21.50

Ambachtelijke garnaalkroketten, peterselie en citroen 20.00

Ambachtelijke kaaskroketten, peterselie  17.00

Duo van garnaal- en kaaskroket  18.50

Wildpastei van eend en cantharellen in korstdeeg 19.00

VISGERECHTEN op de grill

Gegrilde pladijs met verse choronsaus

Gamba’s a la plancha

Gebakken rivierpaling met huisgemaakte tartaar

Zalm Red Label met bearnaise

 

Combineer je hoofdgerecht met onze sides :

Najaarssalade (2pers) of  Warme seizoensgroenten uit de Josper grill (1pers)

Frietjes of Josperaard

Sauzen warm/ koud

28.00

26.00

30.00

28.00

 

 

5.00/ 7.00

3.50

3.50/ 2.0

Gegrilde pladijs met verse choronsaus 28.00

Gamba’s a la plancha 26.00

Gebakken rivierpaling met huisgemaakte tartaar 30.00

Zalm Red Label met bearnaise 28.00

 

Combineer je hoofdgerecht met onze sides:

Najaarssalade (2pers) of warme seizoensgroenten uit de Josper grill(1pers) 5.00/ 7.00

Frietjes  of Josperaard 3.50

Sauzen warm/ koud 3.50/ 2.0

VLEESGERECHTEN op de grill

Cote a l’os Selectie van de chef – 2 pers

Rib eye Holstein

Steak Black Angus

Onglet Blonde d’aquitaine

Ribbetjes Ter Spinde

Hamburger Limousin Ter Spinde

Veggieburger Ter Spinde

Kopjezwam bitterballen van oesterzwam – vegan

Wildsuggestie: Fazantenborstfilet met aangepaste garnituur

Wildsuggestie: Hertenkalffilet met aangepaste garnituur

 

Gerijpt vlees:

Cote a l’os Hereford – 2 pers

Cote a l’os Montbeliard – 2 pers

Cote a l’os Oedslach- Porterhouse – 1 en 2 pers

Cote a l’os voor de ladies (650gr – 700gr)-2 pers

Rib eye Rubia Gallega

 

 

Combineer je hoofdgerecht met onze sides :

Najaarssalade (2pers) of Warme seizoensgroenten uit de  Josper grill(1pers)

Frietjes of Josperaard

Sauzen warm/ koud

GRILL WIJZEN

  • Bleu: rauw gebakken
  • Saignant: normaal gebakken
  • A point: rosé gebakken
  • Bien Cuit: volledig doorbakken 

38.00 / pp

36.00

23.00 

24.00 

23.00 

21.00 

20.00

16.00

39.00

42.00

 

 

gewichtprijs

gewichtprijs

55.00

gewichtprijs

43.00

 

 

 

5.00/ 7.00

3.00

3.50/ 2.0

Cote a l’os Selectie van de chef – 2 pers 38.00/pp

Rib eye Holstein 36.00

Steak Black Angus 23.00

Onglet Blonde d’aquitaine 24.00

Ribbetjes Ter Spinde 23.00

Hamburger Limousin Ter Spinde 21.00

Veggieburger Ter Spinde 20.00

Kopjezwam bitterballen van oesterzwam  16.00

Wildsuggestie: Fazantenborstfilet met aangepaste garnituur  39.00

Wildsuggestie: Hertenkalffilet met aangepaste garnituur  42.00

Gerijpt vlees: 

Cote a l’os Hereford – 2 pers gewichtprijs

Cote a l’os Montbelliard – 2 pers gewichtprijs

Cote a l’os Oedslach- Porterhouse 55.00

Cote a l’os voor de ladies (650gr-700gr)  gewichtprijs

Rib eye Rubia Gallega 43.00

 

 

Combineer je hoofdgerecht met onze sides :

Najaarssalade (2pers)  of Warme seizoensgroenten uit de Josper grill (1pers) 5.00/ 7.00

Frietjes of Josperaard 3.50

Sauzen warm/ koud 3.50/ 2.0

GRILL WIJZEN

  • Bleu: rauw gebakken 
  • A Point: rosé gebakken 
  • Saignant: normaal gebakken 
  • Bien Cuit: volledig doorbakken 

Selectie uit onze vleesrijpingskast – dry aged

Vraag gerust ook naar de steeds wisselende suggesties dry-aged.
Onze selectie gerijpt vlees is een aanbod van verschillende landen met elk hun unieke smaak .Naast onze selectie van West-Vlaams rood, Simmenthal, Oedslach, … hebben wij ook de Rubia Gallega en de Holstein waarvan we deze laatste ook gebruiken als tapas. PROEF, BELEEF en GENIET.

 

HOLSTEIN —

Jarenlang werd de Holstein koe gezien als melkleverancier. Niet verwonderlijk , want dit rund kent een ongelooflijke melkproductie vergeleken met die van haar concurrentes. Oorspronkelijk afkomstig uit het Nederlandse Friesland, werd de Holstein koe de melkkoe bij uitstek op het Europese vasteland en Noord-Amerika. Eenmaal de koe onvoldoende melk begint te produceren wordt ze niet meer bevrucht en stopt haar melkproductie helemaal.

De Holstein koe heeft weinig spierweefsel en komt door de rijke voeding (gerst,gras en maïs) in deze periode snel aan. De stressvrije omgeving op de ruime Oostenrijkse weilanden zorgt voor extra vetmarmering, waardoor het vlees nog smaakvoller wordt en ideaal is voor latere rijping.

RUBIA GALLEGA —

Deze Spaanse werkrunderen zijn 12 tot 16 jaar oud. Het is bijna als een stukje wild die 7 tot 10 weken is afgerijpt. Dit is het ultieme vlees voor de ervaren carnivoor.

De zilte weiden langs de Atlantische kusten van Galicie, de robuustheid van het Rubia Gallega, de zeer ecologische kweekwijze en de lange droge rijping zijn verantwoordelijk voor de culinaire eigenschappen van dit stuk vlees.

Selectie uit onze vleesrijpingskast – dry aged

Vraag gerust ook naar de steeds wisselende suggesties dry-aged. Onze selectie gerijpt vlees is een aanbod van verschillende landen met elk hun unieke smaak.Naast onze selectie van West-Vlaams rood, Simmenthal, Oedslach, … hebben wij ook de Rubia Gallega en de Holstein waarvan wij deze laatste ook gebruiken als tapas. PROEF, BELEEF en GENIET.

HOLSTEIN —

Jarenlang werd de Holstein koe gezien als melkleverancier. Niet verwonderlijk , want dit rund kent een ongelooflijke melkproductie vergeleken met die van haar concurrentes. Oorspronkelijk afkomstig uit het Nederlandse Friesland, werd de Holstein koe de melkkoe bij uitstek op het Europese vasteland en Noord-Amerika. Eenmaal de koe onvoldoende melk begint te produceren wordt ze niet meer bevrucht en stopt haar melkproductie helemaal.

De Holstein koe heeft weinig spierweefsel en komt door de rijke voeding (gerst,gras en maïs) in deze periode snel aan. De stressvrije omgeving op de ruime Oostenrijkse weilanden zorgt voor extra vetmarmering, waardoor het vlees nog smaakvoller wordt en ideaal is voor latere rijping.

RUBIA GALLEGA

Deze Spaanse werkrunderen zijn 12 tot 16 jaar oud. Het is bijna als een stukje wild die 7 tot 10 weken is afgerijpt. Dit is het ultieme vlees voor de ervaren carnivoor.

De zilte weiden langs de Atlantische kusten van Galici, de robuustheid van het Rubia Gallega, de zeer ecologische kweekwijze en de lange droge rijping zijn verantwoordelijk voor de culinaire eigenschappen van dit stuk vlees.

KINDERKAART

(tot 12 jaar)

Ribbetjes met sla en verse friet

Steak met sla en verse friet

Hamburger met sla en verse friet

Garnaalkroket 1 stuk

Bijgerecht

Portie appelmoes

Extra bordje

16.00 

18.00 

15.00

12.00

 

3.00 

2.50

Ribbetjes met sla en verse friet 16.00 

Steak met sla en verse friet 18.00 

Hamburger met sla en verse friet 15.00

Garnaalkroket 1 stuk  12.00

Bijgerecht

Portie appelmoes 3.0

Extra bordje 2.50

GENIETERSMENU

Op regelmatige tijden hebben wij een menu die meebeweegt met de seizoenen

… p.p.

ONS GENIETERSMENU

Op regelmatige tijden hebben wij een menu die meebeweegt met de seizoenen

… p.p.

Keuze voorgerecht

Keuze hoofdgerecht

Saus naar keuze: peperroom – bearnaise – champignonroom – choron-  kruidenboter – tartaar
Frietjes of aardappelen uit de Jospergrill of canarische aardappelen

Keuze dessert

…/pp

BEGIN JIJ AL
TE WATERTANDEN?

AFTERNOON

Gegratineerde Vlissegemse geitenkaas met brioche, stoofpeer in rode wijn en notentapenade

Selectie met 5 regionale kazen met nootjes & confituur

Boerencroque Ter Spinde

15.00

16.00

19.00

Gegratineerde Vlissegemse geitenkaas met brioche, stoofpeer in rode wijn en notentapenade  15.00

Selectie met 5 regionale kazen met nootjes & confituur 16.00

Boerencroque Ter Spinde 19.00

ZALIGE ZOETIGHEDEN

Seizoensdessert ‘ to die for’

Roomijsbeker dame blanche

Roomijsbeker vanille & bresilienne

Roomijsbeker met advocaat

Chocolademousse met carpaccio van mango & geglaceerde pompoenpitten

Crème Brûlée

Zachte chocolademoelleux met vanille-ijs

Café glacé

Vanille-ijs (lactose- en suikervrij)

 

Kaasplankje Selectie van 5 regionale kazen

Met wijntip Madeira

12.00

11.00

11.00

12.00

12.50

11.00

12.00

12.00

14.00

 

16.00

7.50

Seizoensdessert ’to die for’  12.00

Roomijsbeker Dame Blanche 11.00

Roomijsbeker met vanille-ijs en bresilienne 11.00

Roomijsbeker met advocaat 12.00

Chocolademousse met carpaccio van mango & geglaceerde pompoenpitten 12.50

Crème Brûlée 9.50

Zachte chocolademoelleux met vanille-ijs  11.00

Café glacé 11.00

Vanille-ijs (lactose- en suikervrij)  14.00

 

Kaasplankje Selectie met 5 regionale kazen  16.00

Met wijntip Madeira 7.50

DESSERT VOOR DE KABOUTERTJES (tot 12 jaar)

Kinder Dame Blanche

Coupe Bambino

7.00

6.00

Kinder Dame Blanche 7.00

Coupe Bambino 6.00

PUUR by TER SPINDE AFTERNOON EN TEAROOM

telkens van 14-16u30 gelokaliseerd in het restaurant Ter Spinde

Voor een apero en tapas, drinks en kleine honger , hartig en zoet.

ALLEN WELKOM – PUUR GENIETEN

HONGER GEKREGEN?

Of bel naar 050/81 44 48
Open op dinsdag- woensdag- donderdag- vrijdag en zaterdag